Míchané vejce a sekt je úlet. Jste blázni? Jak můžete přidat šumivé víno do míchaných vajec? To jsou celkem pochopitelné reakce, ale věřte mi, že po vyzkoušení tohoto triku mi dáte za pravdu.
Vejce jsou univerzální surovinou v kuchyni. Můžete je použít na různé způsoby pro vytvoření mnoha pokrmů včetně pečiva. Podle BBC Good Food obsahuje jedno střední vařené vejce 84 kalorií, 8 gramů bílkovin a necelých 6 gramů tuku. Jsou také bohaté na vitamíny a minerály. Pokud uvažujeme ještě cenu vajec, tak se jedná o jednu z nejdokonalejších potravin vůbec. Míchané vejce a sekt je trošku neobvyklá kombinace, ale určitě jí dejte šanci.
Míchané vejce a sekt
Míchané vejce je velmi oblíbený pokrm připravovaný z vajec a není nijak složitý na přípravu. Gordon Ramsay prý dokonce požaduje uvařit míchaná vejce jako test pro potenciální kuchaře ve svých restauracích. Zkuste tuto neobvyklou kombinaci šumivého vína a míchaných vajec, že to není tak šílený nápad jak to na první pohled vypadá. Níže se dozvíte proč.
Šumivé víno dodá míchaným vejcím jemnou a příjemně lehkou strukturu
Šumivé víno je v míchaných vejcích naprosto dokonalý doplněk. Web Food & Wine také poznamenává, že suché šumivé víno odlehčí strukturu vašich míchaných vajec. Podle jejich doporučení byste měli přidat šumivé víno do pánve před přidáním vajec a nechat zredukovat. Při přidání syceného nápoje na horkou pánev, bublinky ještě více expandují, což dodává vejcím požadovanou nadýchanost a jemnost.
Proč šumivé víno tak dobře funguje v přípravě míchaných vajec? Podle webu Eater samotná kyselost tohoto vína zvýrazní, zjemní a povznese chuť vajec. Pokud tento recept chcete zkusit, tak vám postačí láhev Bohemia Sekt ideálně Brut. My jsme tuto vychytávku zkoušeli i přes počáteční skepsi a výsledek nás milepřekvapil. Určitě vás bude také zajímat jak správně uvařit vejce. Také se můžete podívat na širokou škálu receptů, kterou bestrecepty.cz nabízejí.